Asiakaskokemuksia

Katso, mitä mieltä Suomen suurimpiin kuuluva kiinteistöyhtiö TA-Yhtiöt ja kiinteistöjohtamisen palveluyritys Realia Management ovat palvelustamme.

TA-Yhtiöiden luotettava vedensäästökumppani

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asumispalveluiden tuottaja, joka tarjoaa asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja vuosikymmenten kokemuksella eri puolilla Suomea. TA:lla tehdään jatkuvasti toimenpiteitä asumisen aiheuttaman hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Vedensäästön saralla kumppanina on ollut jo vuosia Ekovirtaus Oy, joka on asentanut vedensäästötuotteensa noin kymmeneentuhanteen TA:n asuntoon.

– Vedenkulutuksen pienentäminen on yksi merkittävimpiä energiansäästötoimenpiteitä. Kohteissamme vedenkulutusta pyritään pienentämään asentamalla hanoihin virtaamavakioidut säästösuuttimet ja vettä säästävä suihkukahva, TA-Yhtiöiden kehitysinsinööri Jaakko Sorvari taustoittaa.

– Vedensäästötuotteiden vaikutus on osoittautunut huomattavaksi, sillä vedenkulutus on pienentynyt tehdyillä toimenpiteillä keskimäärin 15 %. Säästö on merkittävä kustannustehokkuuden näkökulmasta, mutta ennen kaikkea ympäristön kannalta. Myös veden lämmittämisen osalta voidaan saavuttaa jopa 5 % säästö lämmitysenergian kulutuksessa, Sorvari huomauttaa.

Ekovirtaus tekee TA-Yhtiöiden kohteisiin myös vesikalusteiden tarkastukset ja tarvittavat huoltotoimenpiteet noin kuuden vuoden välein. Ennakoivilla toimenpiteillä pyritään pidentämään vesikalusteiden elinkaarta ja ehkäisemään vuotoja.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuuteemme Ekovirtaus Oy:n kanssa. Erityisesti arvostamme Ekovirtauksen kykyä hoitaa asiakaskokemus kokonaisvaltaisesti alusta loppuun saakka. Meidän ei tarvitse käyttää omaa huoltoa paikalla tai selvitellä asiaa itse. Ekovirtaus löytää nopeasti ratkaisun ongelmaan kohteessa ja tekee tarvittavat korjaustoimenpiteet. Raportin lisäksi saamme yleensä myös ratkaisuehdotuksen, mikäli ongelma ei liity suoraan Ekovirtauksen tekemiin toimenpiteisiin, Sorvari kiittelee.

Pienillä toimenpiteillä suuret ekologiset ja taloudelliset vaikutukset

Ekovirtaus on ollut kiinteistöjohtamisen palveluyritys Realia Managementin luotettava kumppani jo useamman vuoden ajan. Realian Energia- ja ympäristöpalveluiden johtaja Mari Rajaniemi on tehnyt yhteistyötä vedensäästöön erikoistuneen yrityksen kanssa näiden vuosien aikana.

Ekovirtaus on asentanut Realian isännöimiin kiinteistöihin vedensäästötuotteita sekä tehnyt asuntoihin säännöllisesti ennakoivia huoltoja, joissa vesikalusteiden kunto on tarkistettu. Toimenpiteiden myötä kustannuksia aiheuttavat vuodot on saatu ajoissa kuriin.

– Asiointi Ekovirtauksen kanssa on sujunut hyvin. He pitävät kiinni siitä, että asiat hoidetaan loppuun saakka sovitulla tavalla ja me tiedämme tarkasti, kuinka kiinteistöissämme toimitaan, Rajaniemi kiittelee.

Rajaniemen mukaan asumisessa piilee vedensäästön kannalta vielä paljon potentiaalia. Pienillä parannustoimilla voidaan saavuttaa helposti säästöjä.

Esimerkiksi suihkukäynti saattaa kuluttaa minuutissa jopa 20 litraa vettä, josta noin 60% on lämmintä käyttövettä. Pienentämällä suihkun virtaamaa asianmukaisin vedensäästötuottein, voidaan käyttömukavuudesta tinkimättä säästää vettä jopa kymmenen litraa minuutissa. Kymmenen minuutin suihkukäynnillä säästöä kertyy parhaimmillaan jopa sata litraa.

Rajaniemi kertoo virtaamien olevan yleisesti turhan suuria myös suhteellisen uusissa kiinteistöissä, joissa virtaamien pitäisi jo lähtökohtaisesti olla optimaalisella tasolla.

– Kohteen sopivuus vesivirtaamien pienentämiseen tarkastellaan aina kohdekohtaisesti. Ekovirtaukselta kerrotaan rehdisti, onko vedensäästötoimille tarvetta.

Koronan myötä kotikonttoreihin siirtyminen on lisännyt vedenkulutusta taloyhtiöissä. Asumisen hoitokuluista noin 10 % muodostuu vedestä, joten säästöpotentiaalia löytyy.

Tuhansien järvien Suomessa on totuttu runsaisiin vesivarantoihin, mutta myös meillä joudutaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota vedenkulutukseen kodeissa ja kiinteistöissä.

Rajaniemi suosittelee Ekovirtauksen vedensäästöpalveluja sekä taloudellisista että ekologisista syistä. Investoinnin takaisinmaksuaika on useimmiten lyhyt ja ekologinen vaikutus korvaamaton.

Meihin luottavat